Обичайни В и К услуги

Обичайните ВиК услуги се извършват при най-често заявявани ВиК проблеми от клиенти. Те се изпълняват прецизно от наш водопроводчик на Достъпни цени.

Чрез написаното по-долу ще се постараем да Ви насочим към всичко по-важно за правилната подредба и монтаж за цялостно обзавеждане на баня, с което Вие бихте могли сами да се справите или да се свържете с нас, за да ви запишем час за добър ВиК майстор, който извършва ВиК услуги по домовете за гр. София.

Във Вашия Дом или хотел банята е най-малкото, уютно, усамотено и комфортно място, но за съжаление се явява най-скъпото и рисково помещение, ако Водопроводната и Канализационна  инсталация не са изпълнени правилно. Вижте Стандартни ВиК услуги.

При възникване на спешна аварийна ситуация с водопроводната и канализационна мрежа – Научете повече

Има разлика между монтажа на баните в новото и старо строителство.

Пример за водопроводни инсталации: В днешно време водопроводните инсталации в сградите се изпълняват предимно от полипропиленови тръби и части. Освен това на пазара се предлагат смесителни батерии с междуосово разстояние на изводите за монтаж – 15см. Това разстояние може много лесно да бъде постигнато с прецизна точност благодарение на фабрично произведения полипропиленов  Универсален комплект за батерия. Той позволява с лекота и бързина да се монтира всяка стенна батерия, избрана от клиента. Старите водопроводни инсталации са изпълнени предимно от поцинковани (метални) тръби и части, като при тях осигуряването на точно (фиксирано) разстояние между изводите за студена и топла вода е трудоемко и масовата практика показва, че често се допускат грешки. Трудностите, свързани с монтажа на поцинкованите тръби, както и слабата им корозионна устойчивост, са причина тези тръби да не се използват от повече от 20год. Висококачествени, дълготрайни, лесни и сигурни за работа са доказаните на пазара Холандски полипропиленови тръби произведени от WAVIN ”EKOPLASTIK", в Германия и Чехия

Пример за канализационни инсталации: Тоалетните чинии с долно оттичане се срещат само в старото строителство. При преустройство на старата канализационна инсталация могат лесно и сигурно да бъдат заменени с тоалетни чинии със задно оттичане. Вижте Стандартни ВиК услуги.  В новото строителство се предвиждат само чинии със задно оттичане.

Има различни начини да предпазите и съхраните ВиК инсталациите максимално дълго, също има и начини да извършите успешно и Безплатно някои от монтажните дейности при ремонта на Вашата баня - кликнете върху Статии

Важно!  Преди да се започне ремонт в баня без значение типа строителство: монолитно, т.е. скелетна конструкция, Панелно, ЕПК(Едро Площен Кофраж), ЕК, гредоред, пълзящ кофраж и т.н., трябва да се направи схема на банята с нейните размери и специфични геометрични фигури. Идеята е да се определи точно желаното от Вас разположение на:

Санитарни прибори:

 • Тоалетна – може да бъде обикновена тоалетна чиния, моноблок или структура(вградено казанче с висяща тоалетна чиния). Обикновената тоалетна чиния може да бъде комбинирана с казанче за ниско, високо или средно поставяне.
 • Биде и/или бидетна дъска – У нас бидето не е толкова разпространена част от банята, докато в чужбина се е наложило като задължителна част от банята/тоалетната. Смесителна бидетна дъска (дъска-биде)- позволява да използвате Вашите тоалетна чиния или моноблок като биде, като по този начин съчетавате два прибора в един и пестите място. Постига се максимален комфорт. За целта се монтира вграден в стената едноръкохватков смесител, който е на “една ръка разстояние“ и позволява лесно, бързо и удобно да манипулирате дъската-биде.
 • Кухненска мивка - алпака и/или вградена
 • Подов сифон - обикновен рогов, линеен или прав. Рогов и линеен сифон имат добро водно затваряне, което не позволява връщането на неприятни миризми от канала във Вашата баня. Правият сифон няма такава функция и затова не го препоръчваме.
 • Шкафчета и колони за баня - долни и горни с или без осветление
 • Вана - обикновена, тангенторна - с водни стуи, или джакузи - комбинация от вода и въздух
 •  Стъклени, много практични и красиви по наше мнение Паравани, които отделят душа от останалата част от банята
 • По-рядко се налага монтажа на битово-фекални помпи, които могат да обхванат потока от тоалетна чиния, тоалетна мивка и подов сифон. Специфичното при тях е, че се монтират само при липса на гравитачна канализация и за това отпадъчната вода се препомпва до определена кота. Вижте Специализирани ВиК услуги  
 • Смесителни батерии – на пазара се предлага изобилие от стенни и стоящи смесители за баня/кухня, смесители за душ, смесители вградени в колони, предназначени за фризьорски салони, хидромасажни панели, вградени смесители, които са много ефектни при душове с кръгли или квадратни, големи или малки пити, хигиенен душ – самостоятелен или тип биде със стоп-пуск бутон.
 • Монтаж на бойлери се налага, там където няма ТЕЦ или сте го прекъснали или просто като заместител на гореща вода, идваща от Абонатната станция  и подгрята от топлоцентралата. Наличието на бойлер е много удобно при едномесечната профилактика, която се извършва един път в годината. Така може да сте сигурни, че ще имате непрестанен достъп до топла вода. Скоростните нагреватели - смесители тип “Лилипут“ или “Релакс“ загряват веднага водата, но имат малък воден дебит и изискват връзка с Вашата Ел. инсталация, освен това те често се запушват при авариен ремонт на водопровода от Софийска вода близо до Вашия апартамент или къща. При спиране и пускане на водата при външна водопроводна авария на улицата се получава запушване на скоростния нагревател. Също така и по старите поцинковани метални тръби във Вашата баня почва да тече ръждиво-кафява вода, приличаща на “Капучино“.
 • Аксесоарите придават завършеност и подредба на Вашата баня - благодарение на тях намираме всичко бързо и лесно. Осигуряват пълен комфорт и уют.

Добре познати съвети при монтажа на санитария и смесителни батерии във Вашата баня:

 Общото в монтажа на Санитарните прибори и Смесителни батерии:

 • Всички компоненти, от които е съставено обзавеждането на Вашата баня трябва да са хоризонтални. Това става с помощта на терзия, в който има либела (движещо се мехурче), ръчен нивелир или вертикален отвес, който вече почти никой не използва.
 • Монтаж стенен смесител за мивка или душ : първо се навиват двата ексцентрични нипела, след това двете капачки и посредством навиването на двете холендрови гайки Вашата стенна батерия е готова за употреба.
 • Монтаж на стоящ смесител: Трайно се укрепва върху тоалетна мивка или кухненска мивка посредством две гумени уплътнения, обла прекъсната метална пластина и разбира се дълга гайка, която се стяга под мивката здраво, за да не се компрометира смесителя или мивката, след това се свързват меките връзки за студена и топла вода със здрави дебелостенни качествени ъглови кранчета(за да не се скъса крана и да предизвика ВиК авария), които са задължителни, за да може да се от ремонтира смесителя след време, без да се спират апартаментните Ви кранове за студена и топла вода, монтирани преди водомерите.
 • За монтажа на цялата санитария и обзавеждане на баня важат някои много обикновенни - Колкото общи, толкова и Конкретни правила и стъпки. Виж изброените санитарни прибори по-горе
 1. Отбелязваме отворите при монтаж на пода или стената, пробиваме отвори с перфоратор, внимателно вкарваме дюбелите, за да не счупим някоя плочка. Притягаме санитарния прибор равномерно посредством винтове, прекарани през него към стената.
 2. Всички прибори в банята трябва да бъдат хоризонтални, за да се получи визуален комфорт, които да не „дразни окото”.
 3. Друго няма!

При демонтажа действията, които се извършват са същите като при монтажа, но в обратен ред.

Най-често се извършва Ремонт на стенни казанчета, на моноблок или структура. За целта: демонтира се пълнещото устройство за чиста вода или камбанката (изпразващо устройство), прочистват се и се връщат обратно готови за ползване. Ако някои от елементите е трайно деформиран, т.е. има така наречените “трайни остатъчни деформации, т.е. негоден“ или просто е счупен, може да се обърнете към  Утвърдени ВиК магазини с Доказано Качество на прдлаганите материали и КОМПЕТЕНТЕН Персонал

  Предпочитаните за монтаж и препоръчани от нашата фирма смесители, моноблок, структури т.е. всичко необходимо за обзавеждането на Вашата баня с 5год. Гаранция, сервиз и резервни части са Видима и Идеал Стандарт както и плочки за баня от КАЙ Груп. Изобилие от Качествени стоки магазин НОВ "КАНЕЛКАТА - 2", "КАНЕЛКАТА - 1" "КАНЕЛКАТА - 3"

Вижте Online магазин - Подбрани Стоки с Доказано Качество на Ниски цени!     Посетете "КАНЕЛКАТА"

За всички райони на гр.София: Абдовица, Банишора, Белите Брези, Бенковски, Бизнес Парк, Борово, Бъкстон, Витоша, Враждебна, Връбница, Гевгелийски, Гео Милев, Горубляне, Гоце Делчев, Дианабад, Димитър Миленков, Дружба, Дървеница, Западен Парк, Иван Вазов, Изгрев, Изток, Княжево, Красна Поляна, Красно Село, Кръстова Вада, Лагера, Левски, Лозенец, Люлин, Манастирски ливади, Малинова долина, Младост, Модерно предградие, Мусагеница, Надежда, Обеля, Овча купел, Орландовци, Павлово, Подуяне, Полигона, Разсадника, Редута, Света Троица, Свобода, Сердика, Слатина, Стрелбище, Студентски град, Сухата река, Хаджи Димитър, Хиподрума, Хладилника, Цариградски комплекс, Център, Яворов,