Рутинни В и К услуги

В тази станичка бих искал да Ви бъда полезен в Две Важни части:

    I  – ва част – Последователност при извършване на цялостен ремонт на Вашето жилище, включително и ВиК услугите, касаещи всяка баня/тоалетна. Целта е да не се извършват едни и същи ремонтни дейности два или повече пъти в случай на некоректно изпълнение. Това би довело от една страна до удължаване на срока, а от друга –до необходимост ът допълнителни финансови средства.

    II – ра част – Изисквания, които трябва да имате към водопроводчици/ водопроводчик, извършващи водопроводни услуги – изискванията касаят техните знания и опит. Целта е да избегнете спешни аварийни ВиК услуги, предизвикани от водопроводни и/или канализационни течове. Това е отговорна професия, която може да нанесе големи щети на движимото и недвижимо имущество.

Как да предотвратите и/или отстраните авариен ТЕЧ Безплатно? - Вижте Статии!

I  – ва част  -  Успешните Предприемачи предпочитат да наемат майстори, специализирани в конкретна област. Наблюденията показват, че на пазара, в резултат естествения подбор на кадри, остават само най-добрите, които във времето са се доказали като успешни и знаещи. Следвайки примера на предприемачите и ползвайки услугите само на препоръчани майстори от Ваши приятели или от интернет, Вие ще сте наясно предварително какъв резултат от свършената работа може да очаквате. Добре е да разполагате с информация и/или снимков материал за някоя завършена от тях работа.

Добре е да подходите прагматично и внимателно, така че да подберете подходящи кадри, които да извършат Качествен ВиК ремонт на Коректни цени. Съветът ни е да подберете отделни майстори, специализирани в конкретни ремонтни дейности, като е добре да получите информация за последния обект, на който са работили. В днешно време е удобно наемането на комплексни бригади, съставени от майстори, които съвместяват 2 до 3 професии, от които професионално владеят само една, а от другите имат не толкова задълбочени познания. Тъй като ремонтът на апартамент/къща хич не е евтино удоволствие и не се прави всяка година, не бихте искали някой да се учи на Вашия дом.

За да направим живота си по-приятен и удобен и да имаме време за Всичко, трябва да ремонтираме старото или новото си жилище, офис или хотел разбира се по наш вкус. Първото най-важно нещо при преустройството на всеки дом или офис е да направим малко чертежче с разположението на различните стаи - кухня, баня, спалня, детска стая, антре, балкон, килер и т.н., да нанесем всички размери на стаите и местата с по-сложни геометрични фигури. Това се прави с цел да се минимизират грешките и след завършване на С.М.Р.(Строително монтажните работи) да получите желаният резултат. Изключително неприятно е в резултат на недоразбирателство с майстора да се окаже накрая, че трябва да се кърти на някои места. Това би довело до негативни резултати, свързани с време, пари и разправии.

Добрите и опитни майстори отначало превантивно Ви предупреждават за евентуалните препятствия, които биха възникнали пред Вас в процеса на ремонта. Така Вие сте подготвени за различни варианти и получавате информация относно предстоящите ремонтни дейности – получавате сигурност.

Важно е да бъдете информирани за вида и дълготрайността на използвания материал. Добре е да сте сигурни, че във Вашия дом са вложени Качествени материали, закупени от Доказали се във времето магазини. За да ползвате услугите на ВиК фирма, това означава, че не сте длъжни да сте запознати с всички предлагани на пазара материали, но е добре да се поинтересувате какво влага, избраният от Вас ВиК майстор при ремонта на банята/тоалетната, защото в крайна сметка Вие ще сте потърпевши примерно от дефектно кранче.

На чертежчето, което сте направили схематично, е добре освен разположението на помещенията, да бъдат посочени и техните размери. Това е особено удобно при избора на обзавеждане. Така ще сте сигурни, че всяко нещо, което искате да закупите, ще “намери“ точно своето място. Накрая ще може спокойно да се насладите на обстановката и дори споменът от “тежкия ремонт“ би бил с приятен привкус.

Съвети:

  1. Добре да имате информация коя стена е носеща и коя не – така ще сте наясно коя стена може да се бутне и да се направи разширение на помещенията и коя не. По-Опитният Добър ВиК майстор, извършил много ВиК ремонти, е добре запознат с конструкциите на новото и старо строителство, защото е отстранил безброй аварийни ВиК течове, възникнали при форсмажорни ситуации и оставили трайни белези. Те бързо се ориентират кои стени са носещи и кои не – целта е разбира се да не се компрометира конструкцията на сградара, защото това би имало много неприятни последици. В София има много примери за това, показани и по телевизията, така че това е отговорна задача, която не трябва да се пренебрегва.
  2. Следващи по ред са пак водопроводчиците, които могат да Ви сменят, т.е. демонтират и монтират Цялата хоризонтална водопроводна и канализационна инсталация (разводка), спазвайки правилника за вътрешно ВиК на сгради. Тръбите и връзките трябва така да бъдат монтирани, че от една страна да са водоплътни, а от друга безпроблемно трябва да могат да се монтират както санитарията, така и смесителите, т.е. цялото обзавеждане на банята - Вижте Обикновенни ВиК услуги.  За канализацията е важно да има добра пропускателна способност и минимална вероятност за запушване. Важно е да се спазват необходимите минимални наклони, за да се осигури нормално движение на отпадъчната вода в канализацията. Това не важи само за отделните апартаменти, а и за целия вертикален канализационен клон от сутерена (мазето) до покрива – било той скатов или плосък.

Не на последно място може да се смени и цялата Хоризонтална събирателна Канализационна мрежа в мазето (сутерена) заено с прилежащите им шахти до последна  събирателна вътрешна ревизионна шахта през С.К.О. (Сградно Канализационно Отклонение),  т.е. през нулев цикъл до първа външна Р.Ш.(Ревизионна шахта) Научете повече

       3. Следват Парнаджиите, които сменят старите тръби с нови Pex–Al-Pex тръби. Монтират Радиатори, Лири, Термостатни глави върху прави или ъглови кранчета.

       4. След тях са Електро техниците - изкъртват и подменят старите с нови Ел. инсталации - силови кабели, за видео и TV, разклонителни кутии, Електрически табла и т.н.

До тук всичко е свързано с изкъртване

От тук нататък всичко е свързано с изграждане

       5. Зидаромазаческите работи свързани със зидане с Итонг, тули четворки, единични или ръшетъчни и тяхното измазване с варо-циментов разтвор. В съвременото строителство отдавна се предпочитат леки преградни неносещи (бутафорни) стени от гипсокартон от „UD“, „CD“ профили, гипсокартонени плоскости и т.н.

       6. След като се изида и измаже стената, се обръщат ъглите и се измазват за по-голяма здравина със стъклофибърна мрежа. Тя се шпаклова първо по-грубо, а след това и по-фино, след което се шлайфа, грундира, за да не “гълта много боя“ и боядисва.

       7. При гипсокартоновите стени се шпакловат фугите и главите на рапидните винтове, следва фино шпакловане, грундиране и боядисване. За предпочитане е еднократно, но това е постижимо само за по-скъпите бои. Основното предимство е, че се монтират бързо и няма “мокри процеси“.

       8. Успоредно със стените могат да “действат“ и плочкаджиите в банята и кухнята, а в последните години масово се използват плочки за хол, спалня/и, тераси, балкони, коридори. Освен богато многообразие от плочки се предлагат и изкуствени камъни. Има магазин "КАНЕЛКАТА - 2"в София, в които плочките се визуализират пред Вас само за 10 минути - с други думи плочките се подреждат  в желаната от Вас конфигурация.

       9. За окончателното завършване на ремонта на банята се връщат водопроводчиците, които монтират цялото обзавеждане в мокрото помещение и кухненския смесител, както и монтаж на кранове за стояща батерия, пералня, миялна, сушилня и монтаж на канализационните им отводнения към монтираната преди това канализация, т.е. положените на правилните места, вградени в стената, а не извън нея, пвц тръби – Вижте Обикновенни ВиК услуги

     10. Ел. Техниците, които монтират контакти – единични, двойни, четворни и т.н., ключове- обикновени, двойни, девиаторни, кръстати и т.н.

     11. Парнаджиите монтират радиатори, лири, ъглови и прави радиоторни кранчета с термостатни глави върху тях и т.н.

     12. Следва монтажа на прозорци и врати, когато е топло времето. Зимно време поставянето на прозорци от последно място отива на първо, защото ниските температути не оказват добро влияние върху качеството на извършените ремонтни дейности, пък и кой работи ефективно при минусови температури?

Изисквайте използването само на Качествени материали. Само така в крайна сметка ще се поздравите с един успешено завършен ремонт, в който Вие сте не само Инвеститор, но и Предприемач.

II – ра част –Рутинни ВиК услуги са всички видове дейности, които могат да бъдат извършени от водопроводчици.  Тези дейности не са им чужди. Те могат да четат/ да разпознават ВиК чертежите върху архитектурни подложки в плановете на проектосметните документации, аксионаметрията част ВиК, както и да могат да виждат пространствено всички ВиК проблеми, възниканали от ВиК ремонти, също и да могат в „Перспектива” да решават ВиК проблеми, отлагани с години. Там, където другите са се опитали да решат ВиК проблем, извършвайки Качествена ВиК услуга– Вижте Специализирани ВиК услуги

  Предпочитаните за монтаж и препоръчани от нашата фирма смесители, моноблок, структури т.е. всичко необходимо за обзавеждането на Вашата баня с 5год. Гаранция, сервиз и резервни части са Видима и Идеал Стандарт и плочки за баня от КАЙ Груп. Изобилие от Качествени стоки магазин НОВ "КАНЕЛКАТА - 2", "КАНЕЛКАТА - 1" "КАНЕЛКАТА - 3"

- Монтаж на Пожарни касети, Пожарни инсталации 2" от Поцинковани тръби, Пожарни кранове, Външно Пожарни хидранти, Вътрешно Спринкерни и Дренчерни инсталации. Цени по договаряне.

 

Вижте Online магазин - Подбрани Стоки с Доказано Качество на Ниски цени!      Посетете "КАНЕЛКАТА"

 

За всички райони на гр.София: Абдовица, Банишора, Белите Брези, Бенковски, Бизнес Парк, Борово, Бъкстон, Витоша, Враждебна, Връбница, Гевгелийски, Гео Милев, Горубляне, Гоце Делчев, Дианабад, Димитър Миленков, Дружба, Дървеница, Западен Парк, Иван Вазов, Изгрев, Изток, Княжево, Красна Поляна, Красно Село, Кръстова Вада, Лагера, Левски, Лозенец, Люлин, Манастирски ливади, Малинова долина, Младост, Модерно предградие, Мусагеница, Надежда, Обеля, Овча купел, Орландовци, Павлово, Подуяне, Полигона, Разсадника, Редута, Света Троица, Свобода, Сердика, Слатина, Стрелбище, Студентски град, Сухата река, Хаджи Димитър, Хиподрума, Хладилника, Цариградски комплекс, Център, Яворов,