Как да намерим добър водопроводчик, какво да очакваме и от какво да се пазим?

Превърни работата в удоволствие когато си информиран.

Може да бъде много трудно да се намери добър водопроводчик. Добрите водопроводчици са търсени, защото те са коректни към клиентите си и изпълняват работата си съвестно без компромиси с качеството на изпълнение и материялите, с които работят. За съжаление има и много „майстори”, които мамят освен с парите и с начина на работа.

Системите за водопровод и канализация на сградите се състоят от сложни комбинации от тръби, фитинги и арматуи, които работят заедно с идеята да се осигури чиста вода до крайния потребител, безопасно изхвърляне на отпадъчни води, комфорт в банята и дома и др. Тъй като една ВиК система включва домашна и обществена безопасност, нейният дизайн е строго регламентиран от строителните кодекси, а водопроводчиците трябва да притежават необходимата компетентност, за да осигурят правилна изработка.

Но не наемайте само водопроводчик – важно е да се работи с водопроводчик, който ще свърши работата безопасно, правилно и сигурно. След като намерите правилния водопроводчик, запазете номера му  - за следващия път, когато срещнете спешен проблем с водопровод или канал във Вашия дом.

При изборът на добър ВиК майстор  извършващ качествени ВиК услуги примерно в София е важно да следим за:

Неговият Опит в областта. Разберете колко дълго е практикувал, който ще върши работата. Отнема години за придобиването на знания и умения в областта, тък като във ВиК секторът случайте и проблемите са разнообразни и всеки следва своя специфика.

Показател са клиенти на водопроводчикът, на който сте се спряли – начин е да се разровите в интернет за мнения за съответен майстор.

Гаранция. Работете само с водопроводчик, който ще гарантира своята работа и частите, с които работи закупени от утвърдени през годините с качеството си ВиК магазини.

Социални умения. Това е малко трудно, но е важно да се помисли. То помага да имате водопроводчик, който може да общува ясно с Вас, да Ви обясни какво е състоянието на инсталацията Ви и от къде идва Вашия проблем. Важно е да разберете причината и как може да се предотврати евентуален бъдещ проблем.

Можете да намерите водопроводчик чрез близки и приятели, онлайн услуги, жълти страници или от реклами от вестници и други подобни. Някои от тези източници са много по-надеждни от други.
Техническата компетентност е само половината от историята - обслужването на клиентите е също толкова важно. Голяма част от доброто обслужване на клиентите е ясната комуникация. Важно е да намерите  професионалист, който да е надежден в подхода си. Част от ВиК майсторите поемат отговорност освен към Вас и към други клиенти едновременно и така Вашият ремонт може да се проточи във времето. Уверете се, че майсторът ще изпълни поетите задължения към Вас в срок, защото едно от най-неприятните неща е да липсва баня или тоалетна.
Ако имате нужда от водопроводчик за извънредна ситуация, обадете се и обяснете естеството на проблема възможно най-подробно. Водопроводчикът трябва да може да Ви каже цената за извикване, но допълнителните разходи зависят от естеството на проблема и от всички необходими части. Възможно е да бъдете таксувани за посещение на място.
В зависимост от естеството на работата, водопроводчикът може да ви даде цена по телефона или може да желае да посети имота Ви. Офертата, дадена по телефона е удобна, защото Ви пести време и разходи за посещение на водопроводчици, но пък има специфични случаи, за които е по-добре обектът да се посети на място.

Обърнете внимание освен на стойността на дадените Ви оферти и това какво стои зад тях. Част от майсторите предоставят оферта включваща и материяла (тръби и фитинги). Това е добър вариянт, защото при еветуален проблем майсторът не може да си „измие ръцете” с изборът Ви на материял. Но все пак това не пречи да се поинтересувате от частите и производителите, които предпочита.

За всички райони на гр.София: Абдовица, Банишора, Белите Брези, Бенковски, Бизнес Парк, Борово, Бъкстон, Витоша, Враждебна, Връбница, Гевгелийски, Гео Милев, Горубляне, Гоце Делчев, Дианабад, Димитър Миленков, Дружба, Дървеница, Западен Парк, Иван Вазов, Изгрев, Изток, Княжево, Красна Поляна, Красно Село, Кръстова Вада, Лагера, Левски, Лозенец, Люлин, Манастирски ливади, Малинова долина, Младост, Модерно предградие, Мусагеница, Надежда, Обеля, Овча купел, Орландовци, Павлово, Подуяне, Полигона, Разсадника, Редута, Света Троица, Свобода, Сердика, Слатина, Стрелбище, Студентски град, Сухата река, Хаджи Димитър, Хиподрума, Хладилника, Цариградски комплекс, Център, Яворов,